Мнения за myebook.bg

Активна категория Полезна информация

Приложението на Twitter – Vine вече и за Kindle Fire

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
В края на миналата седмица стана ясно, че Twitter готвят версия на приложението си за споделяне на кратки видеоклипове Vine за Kindle Fire. Новото попълнение пристига по-малко от месец след …
В края на миналата седмица стана ясно, че Twitter готвят версия на приложението си за споделяне на кратки видеоклипове Vine за Kindle Fire. Новото попълнение пристига по-малко от месец след версията на приложението за Android, но това по всяка вероятност се дължи на факта, че платформата на Kindle Fire е базирана на Android. Приложението е достъпно в Amazon Appstore. Междувременно още не е ясно дали Vine ще получи версии и за други мобилни ОС – например Windows Phone и BlackBerry 10.
http://www.amazon.com/Vine-Labs-Inc/dp/B00DOIBYYG/ref=sr_1_12?s=mobile-apps&ie=UTF8&qid=1372435063&sr=1-12&keywords=Vine
Източник: mobilebulgaria.com

В края на миналата седмица стана ясно, че Twitter готвят версия на приложението си за споделяне на кратки видеоклипове Vine за Kindle Fire.

Новото попълнение пристига по-малко от месец след версията на приложението за Android, но това по всяка вероятност се дължи на факта, че платформата на Kindle Fire е базирана на Android. Приложението е достъпно в Amazon Appstore. Междувременно още не е ясно дали Vine ще получи версии и за други мобилни ОС – например Windows Phone и BlackBerry 10.

Източник: mobilebulgaria.com

, ,

Няма публикувани коментари

Книгите, които трябва да прочетете до 27 години

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Всеки е чувал твърденията, че има определени книги, които е желателно (трябва) да прочете през своя живот. Има и различни класации на 100-те, 50-те, 10-те, … книги, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА да прочетем през живота си или през определена част от него. Ето и класацията на Just Busines на 27-те книги, които всеки трябва да прочете преди да е навършил 27 години ;-) :

1. Живот на заем от Ерих Мария Ремарк
2. Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд
3. Повелителят на мухите от Уильям Голдинг
4. Нежна е нощта от Франсис Скот Фицджералд
5. Кланица номер 5 от Кърт Вонегът
6. Лолита от Владимир Набоков
7. Портокал с (часовников) механизъм от Антъни Бърджес
8. Тъмни алеи от Иван Бунин
9. Преображението от Франц Кафка
10. Момичето на френския лейтенент от Джон Фаулз
11. Бел Ами от Ги дьо Мопасан
12. Алиса в страната на чудесата от Луис Карол
13. Джейн Еър от Шарлот Бронте
14. Корабът с алените платна от Александър Грин
15. Малчугана от Аркадий и Борис Стругацки
16. Настя от Владимир Сорокин
17. Какво да се прави? от Николай Чернишевски
18. Бродягите на дхарма от Джак Керуак
19. Априлската вещица от Рей Бредбъри
20. Записки на революционера от Пьотр Кропоткин
21. Дневникът на Ане Франк от Ане Франк
22. Кери от Стивън Кинг
23. Пяната на дните от Борис Виан
24. Невромантик от Уилям Гибсън
25. Спасителят в ръжта от Джеръм Дейвид Селинджър
26. Поколението Х от Дъглас Копланд
27. Капан за Пепеляшка от Себастиен Жапризо

Източник: Just Business

, ,

2 коментари

Нова безплатна услуга: e-book -> Send to Kindle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

… или как по-лесно да получим поръчаната от нас електронна книга на своя Kindle?

От 19.04.2013 година екипа на ebook.place.bg пуска експериментално, нова напълно безплатна услуга за своите клиенти: e-book -> Send to Kindle.

Какво представлява новата услуга?

e-book -> Send to Kindle предоставя възможност на клиентите на онлайн книжарницата на И-Бук ООД (shop.ebook.place.bg) напълно безплатно да изпращат поръчаните от тях безплатни електронни книги в .mobi формат директно на техните устройства за четене на електронни книги с марката Kindle, без да е необходимо да разполагат с компютър и кабели за връзка.
В момента услугата предоставя възможност за асоцииране на едно устройство към профила Ви в онлайн книжарницата и изпращането само на книги в .mobi формат, но при успех и проявен интерес от страна на клиентите ни се предвижда разширяване функционалността на услугата.

Какви са предимствата на e-book -> Send to Kindle?

  • Поръчвате книга директно през браузера на Вашето устройство и я получите където и да сте (при наличие на WiFi свързаност) без да е необходимо да ползвате компютър.
  • Достъп до голямо количество безплатни електронни книги на различни езици навсякъде и по всяко време.
  • Имате на разположение своя собствена библиотека във Вашия профил.
  • Лесен и бърз начин да доставите поръчаното съдържание директно на Вашето устройство Kindle.

Какво е необходимо за да можете да се възползвате от новата услуга?

  • Акаунт (профил) в онлайн книжарницата на И-Бук ООД.
  • Устройство за четене на електронни книги с марката Kindle регистрирано в сайта на Amazon.
  • 1 – 2 свободни минути и няколко лесни стъпки за да добавите Вашето устройство към Вашия профил.
  • И разбира се много свободно време за четене :-)

Ще сме благодарни за всякакви мнения, коментари и препоръки относно новата услуга e-book -> Send to Kindle, за да можем да я развием и направим още по полезна и удобна за Вас.

, ,

Няма публикувани коментари

Литература за 6-ти клас

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

Въпреки мрачното и студено време навън, лятната ваканция наближава, а с това и времето да „тормозим“ децата с поредната подборка от „задължителна литература„, събирането, на която се оказва не малко предизвикателство за родители и ученици. Във връзка с това представяме на Вашето внимание сборника „Литература за 6-ти клас“, в който са събрани произведения за лятната ваканция след завършен V клас, като е използвана „Учебна програма по литература за VІ клас“ на МОМН.

Екипът ни изказва специални благодарности на г-жа Вера Ценкова, преподавател по български език и литература в 120 ОУ-София, за съдействието при съставяне на сборника.

,

Няма публикувани коментари

ВНИМАНИЕ! Некоректни търговци!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)

Коледните празници наближават, а с това и треската за покупки на подаръци.
За съжаление по традиция това е времето, в което се развихрят и некоректните търговци!
В момента на Българския пазар (в големите вериги магазини за бяла и черна техника и не само там) масово се предлагат четци Amazon Kindle 4 SO (Special Offers) без това изрично да е упоменато от продавачите, като по този начин подлъгват клиентите с „изгодно ниски цени“.
Това от своя страна се явява грубо нарушение на множестово законови разпоредби и морални норми.
За голямо съжаление, дали модела е SO (Special Offers – с рекламите) не може лесно да бъде установено от обикновенния потребител само по външния вид на опаковката и устройството. Наличието на рекламите се установява едва СЛЕД КАТО УСТРОЙСТВОТО БЪДЕ РЕГИСТРИРАНО в сайта на Amazon!

Коледните празници наближават, а с това и треската за покупки на подаръци!

За съжаление по традиция това е времето, в което се развихрят и некоректните търговци!

В момента на Българския пазар (в част от големите вериги магазини за бяла и черна техника, а и не само там) масово се предлагат четци Amazon Kindle 4 SO (Special Offers) без това изрично да е упоменато от продавачите в наименованието или описанието на артикула, като по този начин подлъгват клиентите с „изгодно ниски цени“.

Това от своя страна се явява грубо нарушение на множество законови разпоредби и морални норми.

За голямо съжаление, дали модела е SO (Special Offers – с рекламите) не може лесно да бъде установено от обикновения потребител само по външния вид на опаковката и устройството.

Наличието на рекламите се установява едва СЛЕД КАТО УСТРОЙСТВОТО БЪДЕ РЕГИСТРИРАНО в сайта на Amazon!

Не бива да се смята, че устройствата със SO  (Special Offers) са по-лоши в техническо отношение от тези без рекламните скрийн сейвъри, но не е редно да се премълчават факти относно характеристиките на дадено устройство с цел подвеждане на клиента при покупката. Това до голяма степен нарушава правото на клиента за „информиран избор и покупка“, което сериозно вреди както на самите клиенти така и на всички лоялни търговци (както онлайн така и офлайн) в България и руши и без това крехките взаимоотношения на доверие между тъговец и клиент.

,

Няма публикувани коментари