Мнения за myebook.bg

Как да си изберем четец за електронни книги

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Четците за електронни книги излязоха сравнително скоро на пазара,  но за сметка на това нови модели на различни фирми се представят почти всеки месец. Като се има в предвид, че са малко хората, които притежават няколко устройства, изборът при покупка не е лесен. Ето някои въпроси, на които трябва да си отговорите при покупка на електронна книга.

За какво купувам електронната книга?


Интересно ми е както всичко ново

Ако просто сте любител на електрониката и ви е интересно да имате четец за електронна книга, за да видите възможностите му, то тогава изберете най-интересното и атрактивно устройство, като не е задължително то да е най-скъпото, за да може скоро да си купите нов модел.

За да чета книги, статии, лекции и др.

Ако сте човек, който иска да чете книги, тогава изберете 6 инчовото без екстри като touch screen, завъртане на образа и др., но затова пък обърнете внимание на форматите, които се поддържат. Дръжте да има FB2 и ePub.

За да уча език

Ако сте човек, който иска да учи чужд език, проверете дали има речник и възможност за слушане. Добре в устройството да има повече памет, за да може да си записвате уроците.

За да търся справочна информация

Ако сте примерно адвокат или лекар  и ще използвате електронната книга най-често като справочник, тогава изберете по-малко устройство, за да е удобно за носене навсякъде, като задължително търсете модел с възможност за търсене в заглавията и текста.

За да съм интересен в компанията

Ако искате с четеца за електронни книги да впечатлите вашите приятели, тогава изберете този, който позволява писане по екрана със стилус. Много е впечатляващо!

Какво обичам да правя докато чета?

Да слушам музика

Ако докато четете обичате да слушате музика, то изберете четец, който има вграден MP3 плейър.

Да си хапвам и пийвам нещо или да чета на плажа или край басеина

В този случай ви препоръчваме да се купите допълнително водонепромокаемо калъфче, което ще защитава вашата електронна книга.

Затруднявам ли се да разбера функциите на новата техника?

Ако често имате затруднения с новата техника и нейнте възможности, изберете устройството с най-интуитивен интерфейс, без екстри.

Какъв ми е бюджета?

Във времето на финансова криза, всеки обръща внимание на цената. Е, ние ще ви успокоим, че и по-евтините четци са добри и вършат прекрасна работа!

Ще се радваме на вашите коментари, които биха допълнили този обзор и биха помогнали на повече хора по-лесно да изберат своя четец за електронни книги :-)

Повече информация и актуална дискусия може да намерите в нашия форум.

Как да си изберем четец за електронни книги – Част 2

Как да си изберем четец за електронни книги, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

 1. #1 by Kak Da on 16.05.2011 - 20:21

  Точно мислех да си взема четец и попаднах на статията. Добра е, много ми помогна

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. #2 by Torbalan on 27.06.2011 - 21:09

  Полседния модел на Prstigio е пълен боклук. Работи изключително бавно, виждат се по няколко предишни екрана наведнъж.
  Този модел и бъгав – Wi Fi не работи !!! Оказва се, че работи само в офиса на вносителя и никаде другада. И стигнахме до гениалния извод, че трябва да си наглася настройките на рутера в къщи и навсякъде другаде, където искам да ползвам интернет, да карам хората да си променят настройките за да може това „велико“ устройство да ползва WiFi!!!!!!!!
  Истината е в Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (5 votes cast)
 3. #3 by Bogat on 04.01.2013 - 0:50

  Живях в Англия известно време и там всеки втори имаше и използваше такъв, дали в градския транспорт дали по пейки, а тука в БГ много рядко мога да видя някой да чете…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
(няма да бъде публикувано)