Мнения за myebook.bg

Kindle 3 – WiFi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (7 votes cast)

Спрян от производство!

Kindle е най-продаваният четец за електронни книги в света през последните 2 години. Новото поколение Kindle 3 е с подобрен дисплей: контраст 10:1, без отблясъци и гарантирана липса на слънчев ефект. Оптимизацията на качеството на изображението се постига и чрез подобряване на вградените в четеца шрифтове. Значително са намалени габаритните размери и теглото на устройството (21% по малък в сравнение с Kindle 2), като е запазен 6″ eInk екран и тегло от само 241 грама. Вградения WiFi модем позволява връзка с интернет без ограничения, навсякъде където има достъп до безжичен интернет (както в къщи така и по време на пътуване). Подобрена е и скоростта на прелистване на страниците (20% по-бързо в сравнение с предишния модел). Значително е подбрена и работата с PDF файлове – търсене в речници, бележки, подчертаване на пасажи от текста, паролно защитаване на документи. Не на последно място трябва да се изтъкне и новия WebKit базиран браузер позволяващ свободното браузване в интернет.

Това което може би няй-много интересува българските потребители е въпроса за поддръжката на кирилица. И тук има добри новини. Вече не е необходимо да се извършва специално конвертиране за да може да четете текстове на кирилица, достатъчно е те да са в PDF или .mobi формат. (Повече подробности за конвертирането от .fb2 в моби може да прочетете в нашия форум.)

Безспорния лидер в областта на електронните книги Amazon е помислил и за още нещо – избягване на дразнещото щракане на бутоните за прелистване на страници. Новия модел на Kindle вече е с почти безшумни бутони за прелистване и вече няма да притеснявате околните когато искате да четете цяла нощ.

Благодарение на безжичната връзка, не е необходимо да разполагате с компютър за да закупите/свалите поредната нова книга за Вашият Kindle за по-малко от 60 секунди (ако ползвате сайта на Amazon :-) ).

Създавайки си акаунт в Amazon Вие получавате и възможността за архивиране на закупените електронни книги, така че да не се притеснявате при повреда или подмяна на Вашия четец за електронни книги Kindle.

За ползващите англииски език има реализирана функция Text-to-Speech, позволяваща на четеца да Ви „чете на глас“ избрания от Вас текст.

Благодарение на вградената Facebook и Twitter интеграция, Вие може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Дисплей 6″ E Ink® 167 ppi, 800×600 (стъклен), контраст 10:1
Цветност (нива на сиво) 16 за текст и картинки
Вградена Памет 4 GB, 3GB на разположение на потребителя
Интерфейс USB 2.0 (micro-B connector)
Аудио изход 3.5 mm stereo аудио жак + 2 бр. високоговорители монтирани на гърба
Формати за книги Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране
Формати за изображения JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране
Формати за музика MP3
G-сензор
Тъчскрин не
Безжична връзка WiFi 802.11b/g (WEP, WPA и WPA2 security)
Цветове на корпуса графит
Габаритни размери 123 x 190 x 8,5 мм
Тегло 241 гр.

Окомплектовка: Kindle 3 WiFi, Зарядно UK стандарт, USB кабел, кратко ръководство за употреба. Пълното ръководство (на англииски) е предварително качено на устройството, но може да бъде изтеглено и от тук.

Гаранция: 1 година

Посетете нашия електронен магазин на адрес: shop.ebook.place.bg

За повече информация може да посетите официалната страница на Kindle или да споделите Вашите въпроси и мнения на нашия форум.

Kindle 3 - WiFi, 4.3 out of 5 based on 7 ratings
  1. Още няма публикувани коментари
(няма да бъде публикувано)