Мнения за myebook.bg

Kindle Touch WiFi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Спрян от производство!

Amazon Kindle Touch е първото устройство за четене на екетронни книги с 6″ мултитъч eInk Pearl екран с контраст 10:1. Теглото на модела е намалено с 8%, а размерите му са редуцирани с 11% спрямо неговия предшественик.
Липсата на хардуерна клавиатура и бутони за прелистване са напълно компенсирани от перфектно работещия мултитъчскрийн екран. Благодарение на него са олеснени боравенето с виртуалната клавиатура, прелистването на страниците (функция EasyReach – прелистване на страниците чрез еднократно докосване на екрана), търсенето в съдържанието на книгите, писането на бележки и търсенето в речника.
Вградения WiFi модем позволява връзка с интернет без ограничения, навсякъде където има достъп до безжичен интернет (както в къщи така и по време на пътуване). В новото поколение Kindle Touch е запазен добре известният ни „експериментален“ WebKit базиран браузер позволяващ свободното браузване в интернет, като то е значително облекчено от възможността за директно посочване на интересуващите ни линкове. Свалянето и купуването на книги е още по-улеснено, без да е необходимо да имате под ръка персонален компютър. Книжарницата вече е на един click разстояние.

В допълнение към стандартната поддръжка на текстове на латиница Kindle Touch се справя без проблем (out of the box) и с текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски и корейски стига файловете да са в PDF или .mobi формат. (Повече подробности за конвертирането от .fb2/ePub в .mobi може да прочетете в нашия форум.)

Създавайки си акаунт в Amazon Вие получавате и възможността за архивиране и съхранение на закупените електронни книги в „облака“, така че да не се притеснявате при повреда или подмяна на Вашия четец за електронни книги Kindle.

По данни на производителя Kindle Touch е с подобрен живот на батерията, като издържа с едно зареждане до 2 месеца с изключен безжичен достъп и до 6 седмици с включено WiFi при ползване по половин час наден. Това е възможно благодарение eInk технологията на дисплея при която устройството консумира енергия единствено при прелистване на страниците.

По време на четене може да избирате между 8 големини на шрифта, 3 различни начертания и имате възможност да променяте междуредието и разстоянието между буквите на текста.

Нововъведение е и функция X-Ray позволяваща да открийте „скелета на книгата“. Чрез едно докосване, откривате всички пасажи в книгата, които съдържат дадени герои, идеи, места, исторически фигури, …

За разлика от Kindle 4 благодарение на вградената аудио поддръжка (бргаден MP3 плейър, вградени на гърба на устройството високоговорители и стандартен 3.5 мм стерео жак) Вие може да слушате музика докато четете любимата си книга абстрахирайки се от околния шум. При Kindle Touch е запазна и функцията от предхосните модели Text-to-Speech, която може да Ви чете на глас текстове на английски език.

Благодарение на вградената Facebook и Twitter интеграция, Вие може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Дисплей 6″ E Ink® 167 ppi, 800×600 (стъклен), контраст 10:1
Цветност (нива на сиво) 16 за текст и картинки
Вградена Памет 4 GB, 3 GB на разположение на потребителя
Интерфейс USB 2.0 (micro-B connector)
Аудио изход 3,5 мм стандартен аудио жак + вградени високоговорители
Формати за книги Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране
Формати за изображения JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране
Формати за музика MP3
G-сензор не
Тъчскрин мултитъч
Безжична връзка WiFi 802.11b/g/n (WEP, WPA и WPA2 security),Wi-Fi Protected Setup (WPS)
Цветове на корпуса сив
Габаритни размери 172 x 120 x 10,1 мм
Тегло 213 гр.

Окомплектовка: Kindle Touch WiFi, USB кабел, кратко ръководство за употреба.

Посетете нашия електронен магазин на адрес: shop.ebook.place.bg

Kindle Touch WiFi, 2.0 out of 5 based on 1 rating

  1. Още няма публикувани коментари
(няма да бъде публикувано)