Мнения за myebook.bg

SONY PRS T1.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Спрян от производство!

Наследника на популярния модел SONY PRS650, SONY PRS Т1 е истински шедьовър в областта на четците за електронни книги. В разработката му производителя е вложил множество иновативни решения доближаващи четеца до традиционният начин на употреба на класическите хртиени книги, като същевремено е запазил добрите качества на предходния модел.

Благодарение 6″ eInk Pearl мултитъчскрийн дисплей с контраст 10:1 и матова повърхност, качеството на изображението е високо позволявайки четене дори и при пряка слънчева светлина. Прелистването на страниците наподобява това при хартиената книга. Достатъчно е само да плъзнете пръста си по екрана за да се появи следващата страница. С помоща на прилежащия стилус Вие може да подчертавате пасажи от текста, както и да водите бележки върху него.

Може би най-сериозната промяна, която е претърпял четеца е поддръжката на повече езици (Английски, Френски, Немски, Холандски, Испански и Италиански за менюто, както и 12 езика за вградените речници).

За щастие на българските потребители е добавена и поддръжката на кирилица за книгите в ePub формат.

Реализирана функцията Pinch to Zoom позната ни от мобилните телефони и таблетите, позволяваща бързо и лесно увеличаване на части от екрана, без да е необходимо да се борави с менютата на четеца.

Новост в устройствата за четене на електронни книги базирани на eInk технологията е и възможността за промяна на контраста и яркостта на екрана с цел да нагодите изображението към личните си предпочитания.

Речници: предварително инсталирани The New Oxford American Dictionary, Second Edition и Oxford Dictionary of English, Revised Edition и още 10 вградени мултиезични речника (French, German, Spanish, Dutch и Italian).

Шрифтове: разполагате с възможност за избор на 6 вградени шрифта, както и за промяна на размера им на осем фиксирани стъпки.

Впечатляващо е качеството и функционалността на вградения браузер, позволяващ свободно сърфиране из интернет, като и безпроблемно закупуване и заемане на електронни книги.

Не на последно място трябва да се подчертае и съвместимостта на SONY PRS T1 с болшинството световни платени и безплатни библиотеки за електронни книги (в това число и с всички български сайтове за платено и безплатно съдържание).

Дисплей 6″ E Ink® Pearl, 800×600 (стъклен)
Цветност (нива на сиво) 16 за картинки и текст
Процесор 800MHz Freescale ARMv7
Оперативна памет 256 MB
Flash-паmet 2 GB (1,3 GB – на разположение)
Интерфейс microUSB (12Mb/s)
Слот за памет microSD (до 32GB)
Акумулатор Lithium-Ion battery: 1600 mAh до 14 000 прелиствания с едно зареждане
Аудио изход 3,5 mm stereo
Формати за книги DRM защитени формати: ePub (Adobe DRM protected), PDF (Adobe DRM protected)
Незащитени формати: ePub, PDF, TXT
Формати за изображения JPEG, PNG, GIF, BMP
Формати за архиви -
Формати за музика MP3, AAC
G-сензор -
Тъчскрин да
Безжична връзка Wi-Fi 802.11 b/g/n
Цветове на корпуса черен, бял, червен
Габаритни размери 110 x 173 x 8,9 мм
Тегло 168 гр.

Окомплектовка: SONY PRS Т1, Стилус, USB кабел, Кратко ръководство на потребителя.

Посетете нашия електронен магазин на адрес: shop.ebook.place.bg

  1. Още няма публикувани коментари
(няма да бъде публикувано)