Мнения за myebook.bg

SONY PRS T2.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Спрян от производство!

SONY PRS T2 се явява наследник на популярния модел SONY PRS T1, като наследява повечето положителни качества на истинскя шедьовър в областта на четците за електронни книги. В разработката му производителя е вложил множество иновативни решения доближаващи четеца до традиционният начин на употреба на класическите хртиени книги, като същевремено е запазил добрите качества на предходните модели. Разликите с предшесвеника са променения дизайн на корпуса и липса на поддръжка на аудио дайлове.

Благодарение 6″ eInk Pearl мултитъчскрийн дисплей с контраст 10:1 и матова повърхност, качеството на изображението е високо позволявайки четене дори и при пряка слънчева светлина. Прелистването на страниците наподобява това при хартиената книга. Достатъчно е само да плъзнете пръста си по екрана за да се появи следващата страница. С помоща на прилежащия стилус Вие може да подчертавате пасажи от текста, както и да водите бележки върху него.

За щастие на българските потребители е запазена поддръжката на кирилица за книгите в ePub формат.

Запазена е функцията Pinch to Zoom позната ни от мобилните телефони и таблетите, позволяваща бързо и лесно увеличаване на части от екрана, без да е необходимо да се борави с менютата на четеца.

Новост в устройствата за четене на електронни книги базирани на eInk технологията е и възможността за промяна на контраста и яркостта на екрана с цел да нагодите изображението към личните си предпочитания.

Речници: предварително инсталирани 6 речника (The New Oxford American Dictionary, Second Edition, …).

Шрифтове: разполагате с възможност за избор на 6 вградени шрифта, както и за промяна на размера им на осем фиксирани стъпки.

Впечатляващо е качеството и функционалността на вградения браузер, позволяващ свободно сърфиране из интернет, като и безпроблемно закупуване и заемане на електронни книги.

Не на последно място трябва да се подчертае и съвместимостта на SONY PRS T2 с болшинството световни платени и безплатни библиотеки за електронни книги (в това число и с всички български сайтове за платено и безплатно съдържание).

Дисплей 6? E Ink® Pearl, 800?600 (стъклен)
Цветност (нива на сиво) 16 за картинки и текст
Процесор 800MHz Freescale ARMv7
Оперативна памет 256 MB
Flash-паmet 2 GB (1,3 GB – на разположение)
Интерфейс microUSB (12Mb/s)
Слот за памет microSD (до 32GB)
Акумулатор Lithium-Ion battery: 1600 mAh до 14 000 прелиствания с едно зареждане
Аудио изход не
Формати за книги DRM защитени формати: ePub (Adobe DRM protected), PDF (Adobe DRM protected)
Незащитени формати: ePub, PDF, TXT
Формати за изображения JPEG, PNG, GIF, BMP
Формати за архиви -
Формати за музика не
G-сензор -
Тъчскрин да (Clear Touch Infrared Technology)
Безжична връзка Wi-Fi 802.11 b/g/n
Цветове на корпуса черен, бял, червен
Габаритни размери 111 x 175 x 9,5 мм
Тегло 167 гр.

Окомплектовка: SONY PRS Т2, Стилус, USB кабел, Кратко ръководство на потребителя.

  1. Още няма публикувани коментари
(няма да бъде публикувано)