Мнения за myebook.bg

Как да купя и чета книга с Adobe DRM?.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ако за първи път, купувате електронна книга защитена с Adobe DRM, си отделете малко време за да се запознаете с това описание и следвайте стъпките описани по-долу. Това ще Ви спести много главоболия и излишно похабени нерви!

Изисквания към устройствата:

 • За да можете да четете електронна книги в ePub формат, Вашият четец за  електронни книги трябва да поддържа този формат. Устройствата на amazon Kindle (с изключение на Kindle Fire с инсталиран допълнителен софтуер) не поддържат ePub формат.
 • Вашият компютър/лаптоп или таблет трябва да е с операционна система Windows®, Mac OS или Android и инсталиран софтуер за четене на електронни книги.

От къде да купя:

Съществуват няколко български онлайн книжарници предлагащи платени/безплатни  електронни книги. Към момента една от най-богатите от към съдържание книжарници е на ebook.place.bg с повече от 1500 легални заглавия (към 21.06.2113г.). Ако все още не сте си направили регистрация в сайта  shop.ebook.place.bg, направете го. Отнема няколко минути. :-)

Електронни киги в ePub с Adobe DRM:

Повечето съвременни заглавия се предлагат за продажба във формат ePub с Adobe DRM защита. Няма да коментираме защо това е така. Отговорът е кратък: Изискване на авторите и/или издателите! Нашата позиция по въпроса може да прочетете тук. От наличието на DRM защитата възникват и първоначалните затруднения на клиентите и разликата при ползване на „защитените“ спрямо „свободните книги“.

Какво е необходимо да се направи преди да си купите електронна книга с DRM (стъпка по стъпка):

 • Ако все още нямате Adobe ID (това най вероятно е така, щом ще купувате електронна книга с DRM за пръв път), регистрирайте се в сайта на Adobe®. Регистрацията ще ви отнеме съвсем малко време и е напълно безплатна. Запазете Вашето Adobe ID (e-mail и парола от регистрацията ви в Adobe®). То е ключът към Вашите защитени книги! Съжаляваме, но формата за попълване е на английски език. Изпратили сме молба да Adobe® да бъде преведена, но за сега нямаме отговор. :-(
 • Инсталирайте на Вашия компютър безплатния софтуер ADE (Adobe Digital Editions) от тук. Отнема няколко минути.
 • Стартирайте инсталирания софтуер.
 • Оторизирайте ADE и компютъра си с Вашето Adobe ID. Програмата ще запомни Вашите данни и следващия път няма да е необходимо да ги въвеждате отново.

В случая има две добри новини:

 • Тези няколко стъпки се правят еднократно;
 • Един път изпълнени, няма значение, от коя от българските книжарници ще си закупувате електронни книги, тъй като всички ползват единна система за защита – Adobe DRM.

Закупуване на електронна книга от ebook.place.bg:

 • Изберете си книга от shop.ebook.place.bg и следвайте стъпките за покупка. Препоръчваме Ви да платите с ePay, с ваучер или с бонус точки, за да можете да изтеглите Вашата книга веднага.
 • Ако вашата поръчка е в статус платена“ или „приключена„, може веднага да изтеглите закупената електронна книга. В противен случай, изчакайте потвърждение по e-mail от администратора за получено плащане.
 • Ако книгата, която сте закупили е с Adobe DRM, преди да я изтеглите стартирайте Adobe Digital Editions.
 • За да видите Вашите електронни книги, влезете във Вашия профил в shop.ebook.place.bg (Моите книги) и изтеглете, файлът с закупената електронна книга от списъка с Вашите книги . Запомнете къде сте записали този файл. Файлът, който ще изтеглите е с разширение .acsm! Той все още не е реалната книга, а само инструкция към софтуера за четене на електронни книги от къде и как да изтегли реалната книга. Този файл може да се отвори САМО със софтуер поддържащ Adobe® DRM, например Adobe Digital Editions .
 • Ако сте пропуснали стъпката със стартиране на софтуера за четене (ADE), стартирайте го, намерете изтегления от myebook .acsm файл и го завлечете в Adobe Digital Editions. Софтуера ще го разпознае и при наличие на връзка с Интернет ще изтегли и декодира закупената книга. Вие вече можете да четете Вашата книга от екрана на Вашия компютър.

Качване на закупената книга с Adobe DRM на четец за електронни книги:

Всеки притежател на четец за електронни книги би предпочел да чете закупената книга на устройството специализирано за тази цел вместо от екрана на компютъра. :-) Затова:

 • Без да спирате Adobe Digital Editions, свържете Вашето устройство за четене на електронни книги към компютъра. Ако го правите за първи път ще получите информация, че е открито ново устройство и дали искате да го оторизирате. Отговорете с „ДА“ за да се регистрира в Adobe Digital Editions. Вашето устройство ще се появи с неговото име под списъка в ляво.
 • Използвайки интерфейса на Adobe Digital Editions копирате файла в устройството (като го провлачите от библиотеката върху иконката на устройството) и изчакайте книгата да се копира.
 • Това е! Приятно четене!

Внимание!

 • Използвайте само Вашето Adobe ID. Една книга може да се отвори на няколко устройства, но само с едно Adobe ID. Ако заредите книгата с друга регистрация, Вашата отпада.
 • Към едно Adobe ID могат да се свържат до шест устройства.
 • Вие не можете да отпечатате Вашата книга или да я дадете на приятел освен, ако не регистрирате неговия четец с Вашето Adobe ID.
 • Изтегления от myebook файл e валиден 4 часа. Ако пропуснете този срок и не заредите (активирате) книгата в Adobe Digital Editions, трябва  да го изтеглите отново.

 1. Още няма публикувани коментари
(няма да бъде публикувано)